Tot seguit detallem en un quadre el format, el tema i la sinopsis de cadascun dels grups que formen part de la segona fase del Projecte Respecte:
Escola Taller de Ripoll: Decideixen fer un reportatge sobre la discriminació i els prejudicis que afecten als joves. Per fer-ho opten per estructurar el reportatge a partir de la comparació entre el que representava ser jove a Ripoll per la gent de la generació dels seus pares i el que representa ara per ells. Volen tractar temàtiques com els accidents, les drogues, l’oci, la feina, la violència, el paper de la dona, etc, i fer-ho a partir d’entrevistes a diferents persones del poble.
Escola Taller de Lloret: Decideixen fer un seguit d’spots que tractin el tema de la discriminació en diferents àmbits i per diferents raons. Surten 4 sinopsis de petits spots a desenvolupar que es centren en la discriminació en l’àmbit laboral i la que es dóna a causa de l’aspecte físic. Sorgeixen alguns slogans que ilustren aquestes situacions de discriminació.
Escola Taller Gavarres: Sant Feliu: Surt la idea de fer un curtmetratge que giri al voltant de l’ambient de la pròpia escola taller i que tracti del tema de la discriminació focalitzada dins la situació actual de crisi econòmica. Desenvolupen una sinopsi que presenta el tractament discriminatori que rep un hipotètic noi que arriba nou a l’escola taller per sol fet de ser negre.
Escola Taller de Banyoles: Es va aprovar la idea de fer un seguit d’spots curtmetratges que recullin el seguit de drets humans (5) que el grup va considerar més importan

Escola Taller de Salt: Decideixen fer un curtmetratge que tracti sobre la discriminació de la immigració a Salt. Es desenvolupa una sinopsi que planteja un dia en la vida de 3 personatges diferents de Salt a qui sel’s tracta de manera diferent degut al seu origen. Els 3 personatges, que resultaran ser amics, s’enfaden degut a una discussió, però al final recuperen la seva amistat quan tots 3 es solidaritzen amb la discriminació que pateix cadascun d’ells.
Escola Taller de Figueres: Surt la idea de fer 4 spots curmetratges integrats en el si d’una campanya amb l’slogan “no tanquis els ulls” i “no apartis la vista”. En els 4 curts es presentarien 4 situacions diferents de violència o discriminació observades per una tercera persona que tancaria els ulls o apartaria la mirada per no haver-se d’enfrontar a aquestes realitats. Les 4 situacions estarien relacionades amb la violència de gènere, la violència en l’àmbit escolar i amb la discriminació per raò d’origen i d’edat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada